КСУ відклав розгляд справи щодо конституційності ринку землі

10:24, 29 сентября 2020
КСУ відклав розгляд справи у зв'язку із клопотаннями Представника Президента та уповноваженого Президента України із земельних питань.
КСУ відклав розгляд справи щодо конституційності ринку землі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Конституційний Суд відклав розгляд справи щодо конституційності Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» від 31 березня 2020 р., окремих положень Земельного кодексу України зі змінами, внесеними вказаним законом. Про це повідомила представник парламенту в КСУ Ольга Совгиря на своєму Telegram-каналі.

КСУ відклав розгляд справи у зв'язку із клопотаннями Представника Президента України у Конституційному Суді Федора Веніславського та уповноваженого Президента України із земельних питань Романа Лещенка про відкладення розгляду справи через їх неможливість взяти участь у зазначеному засіданні.

Раніше ми інформували, що автори клопотання стверджують, що земля як об’єкт права власності Українського народу є основним національним багатством, перебуває під особливою охороною держави, що насамперед стосується саме земель сільськогосподарського призначення.

На їх переконання, прийняття Верховною Радою України Закону відбулося з порушенням конституційної процедури розгляду та ухвалення, а його положення суперечать приписам Конституції України.

Народні депутати України наголошують, що лише Український народ наділений правом приймати рішення про розпорядження таким об’єктом права власності, як земля, через всеукраїнський референдум.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді