Одного з керівників Харківського окружного адмінсуду відсторонено від здійснення правосуддя

13:51, 13 октября 2020
Відповідне рішення прийняла Вища рада правосуддя.
Одного з керівників Харківського окружного адмінсуду відсторонено від здійснення правосуддя
ukrinform.ru
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що одного з керівників Харківського окружного адміністративного суду відсторонено від здійснення правосуддя. Про це йдеться у пресслужбі САП.

«13 жовтня 2020 року за клопотанням керівництва Офісу генерального прокурора Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя одного з керівників Харківського окружного адміністративного суду, викритого на наданні неправомірної вигоди.

Строк відсторонення – до 22 листопада 2020 року в межах строку досудового розслідування», — зазначили у САП.

У Вищій раді правосуддя зазначили, що частково задовольнили клопотання виконувача обов’язків Генерального прокурора Романа Говди про тимчасове, до 22 листопада 2020 року, відсторонення судді Харківського окружного адміністративного суду Панченко Ольги Володимирівни від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Суддя Харківського окружного адміністративного суду О.В. Панченко підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Як вказано у клопотанні, підозрювана суддя запропонувала 3000 доларів США судді того самого суду з метою ухвалення рішення на користь третіх осіб в адміністративній справі.

Під час розгляду клопотання встановлено, що підозра судді О.В. Панченко вручена належним чином відповідно до чинного законодавства.

Слідча суддя Вищого антикорупційного суду ухвалою від 8 жовтня 2020 року обрала судді Харківського окружного адміністративного суду запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до 22 листопада 2020 року включно. О.В. Панченко зобов’язана повідомляти про зміну свого місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідком – суддею Харківського окружного адміністративного суду, здати на зберігання до відповідних органів державної влади свої паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України.

У розгляді питання взяли участь суддя Харківського окружного адміністративного суду Ольга Панченко, представник Офісу Генерального прокурора Наталія Висоцька, а також представники судді – адвокати Ольга Просянюк, Андрій Слюсар та Костянтин Прокоп’єв.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що слідча суддя Вищого антикорупційного суду 8 жовтня частково задовольнила клопотання прокурора й обрала голові Харківського окружного адміністративного суду запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки