За 9 місяців СБУ не допустила економічних збитків держави на суму 45,8 мільярда гривень

13:25, 22 октября 2020
Загалом у 2020 році за матеріалами СБУ розпочато 1759 кримінальних проваджень, винесено 106 вироків суду.
За 9 місяців СБУ не допустила економічних збитків держави на суму 45,8 мільярда гривень
Главком
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Із початку року, у межах комплексу заходів із контррозвідувального захисту критичної інфраструктури та економічного потенціалу держави, Служба безпеки України не допустила збитки країни на суму 45,8 мільярда гривень, інформують у пресслужбі органу.

Так, за матеріалами спецслужби розірвано 151 збитковий зовнішньоекономічний контракт та відновлено право державної власності на фінансово-матеріальні цінності вартістю 4,9 мільярда гривень. Оперативники спецслужби попередили виникнення 728 надзвичайних ситуацій на об’єктах критичної інфраструктури.

«Співробітники СБ України попередили зрив аукціону з продажу держпакету акцій київського готелю «Дніпро», продаж якого поповнив бюджет на понад 1,1 мільярда гривень. Блоковано протиправний механізм імпорту природнього газу з ЄС, через який організатори ухилились від сплати податків на 150 мільйонів гривень. Також попереджено оборудку з незаконної передачі земель Національної академії наук вартістю більше ніж 300 мільйонів гривень у постійне користування забудовнику», - зазначено у повідомленні.

Упродовж року оперативники СБУ викрили механізм вирубки дерев у держлісгоспах, який завдав збитки державі на понад 5 мільярдів гривень, та розкрадання 439 мільйонів гривень, виділених на реконструкцію аеропорту «Бориспіль».

Загалом у 2020 році за матеріалами СБУ розпочато 1759 кримінальних проваджень, винесено 106 вироків суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що із початку року СБУ нейтралізувала 460 кібератак на держоргани та 20 хакерських угруповань.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва