Атестація прокурорів місцевих прокуратур: завершився перший етап

13:32, 31 октября 2020
27 прокурорів місцевих прокуратур набрали максимальні 100 балів під час тестування на знання законодавства.
Атестація прокурорів місцевих прокуратур: завершився перший етап
gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 30 жовтня, завершився перший етап атестації прокурорів місцевих прокуратур, військових прокуратур гарнізонів (на правах місцевих). Прокурори складали іспит у формі анонімного тестування на виявлення рівня знань та умінь у застосуванні закону, відповідності здійснювати повноваження прокурора. У ньому взяли участь 5292 прокурори, передає офіційний сайт ОГП.

4966 прокурорів набрали необхідні 70 балів зі 100 і будуть допущені до наступного етапу атестації. При цьому 27 прокурорів місцевих прокуратур з різних областей України продемонстрували найвищий рівень знань, набравши максимально можливі 100 балів, 54 прокурори набрали по 99 балів. Загалом 1553 прокурори місцевих прокуратур набрали більше 90 балів під час тестування на знання законодавства.

Всього для 6 % учасників тестувань іспит на знання законодавства виявися неуспішним. Не з’явилися на іспиті 1056 прокурорів. Кадровими комісіями ще розглядаються заяви про перенесення з поважних причин дати тестування. Про дату та час додаткових тестувань буде повідомлено пізніше.

Вже в понеділок, 2  листопада 2020 року, розпочнеться другий етап атестації прокурорів місцевих прокуратур – тестування на загальні здібності та навички. 

Прокурори, які наберуть прохідний бал, будуть допущені до третього етапу атестації, який проходитиме у формі співбесіди та включатиме в себе виконання ситуаційного завдання.

Атестація відбувається на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури».

«Вітаю прокурорів місцевих прокуратур із завершенням першого етапу атестації!

Вчора був фінальний день тестування на знання законодавства, з понеділка стартує випробування загальних здібностей. За два тижні в атестації взяли участь 5292 прокурори. Явка прокурорів, попри пандемію, досить висока, що свідчить про довіру до реформи.

І про успіхи - впорались із завданнями 4966 прокурорів. Відмінників 100-бальників – 27. Набрали 90 і більше балів - 1553 прокурори.

Для тих, хто не з’явився з поважних причин, будуть визначені додаткові дні для здачі.

Крім цього маємо цього тижня і гарні новини щодо конкурсу на очільника САП. Комісія з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі нарешті має голову і секретаря, а також прийняла за основу Порядок роботи та проведення конкурсу.

Це гарний підсумок тижня, який пройшов під знаком антикорупційної боротьби. Ми з НАБУ і САП, ДБР, МВС та Нацполіцією, СБУ та ДФС поставили собі спільне завдання активізувати протидію та подбати про невідворотність покарання за ці злочини», — зазначила Генпрокурор Ірина Венедіктова.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Ірина Венедіктова розповіла про перебіг атестації прокурорів місцевих прокуратур.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду