«Слуги народу» на чолі з Арахамією прибули в КСУ, де проходить засідання

16:50, 2 ноября 2020
У партійному чаті нардепи обговорювали, чи варто брати з собою символічні боксерські рукавички і бейсбольні бити.
«Слуги народу» на чолі з Арахамією прибули в КСУ, де проходить засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів від «Слуги народу» приїхала до Конституційного суду, де наразі проводять закрите засідання за поданням про тлумачення окремих положень Конституції щодо поняття землі як національного багатства. Про це повідомляє LB.ua із посиланням на джерела в партії «Слуга народу».

У партійний чат надіслано фото трьох парламентарів, які вже прибули в суд. Це Олександр Дануца, Максим Павлюк та Андрій Богданець. Також у суд приїхав глава фракції Давид Арахамія.

Джерела підтвердили, що в партійному чаті обговорювали привезення боксерських рукавичок та бейсбольних бит до КСУ як символічного знаку для суддів.

Також Давид Арахамія у коментарі «Україна 24» зазначив, що прибув у суд, щоб поспілкуватися з його главою Тупицьким щодо «турборежиму» розгляду та ухвалення рішень.

«Я думаю, що це ангажованість якимись групами. Такої швидкості не було ніколи, що свідчить про те, що це ненормальна, незвичайна робота Конституційного суду», - заявив він.

Арахамія додав, що передбачає, що візит до суду можуть сприйняти як тиск на суд, але «ламати двері ніхто не буде», а метою є поспілкуватися.

У Конституційному поданні, що розглядається сьогодні КС, 46 нардепів просять офіційно розтлумачити норму Конституції щодо поняття землі як основного національного багатства.

Раніше «Судово-юридична газета» наводила порядок денний засідань Конституційного Суду на 2 листопада. 

У свою чергу, Руслан Стефанчук заявив, що КСУ не може розглядати питання землі

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей