Мінцифра поглиблює співпрацю з Microsoft

15:29, 6 ноября 2020
Одна з пріоритетних цілей Мінцифри — за 2,5 роки перевести 100% державних послуг в онлайн та діджиталізувати основні державні процеси.
Мінцифра поглиблює співпрацю з Microsoft
thedigital.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський та Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у форматі відеодзвінка обговорили подальшу співпрацю із президентом компанії Microsoft Бредом Смітом, передає офіційний сайт Мінцифри.

Сторони обговорили деталі та кроки з імплементації Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю, підписаного цього року Михайлом Федоровим та генеральним директором представництва Microsoft в Україні Яном Петером де Йонгом.

«Ми дійсно цифровізуємо країну. Ми дійсно хочемо, щоб для людей держава була дуже комфортним сервісом. Ми перші зробили цифровий паспорт. Також зробили цифрове водійське посвідчення. У нас були проблеми з реєстрацією бізнесу, довгі черги, а сьогодні вже за 15-30 хвилин можна зареєструвати свій бізнес. Я вважаю, що це велика перемога», — сказав Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський закликав Microsoft активніше інвестувати в Україну, додавши, що українська влада гарантуватиме захист їхніх інвестицій та створюватиме сприятливий бізнес-клімат.

«Одна з пріоритетних цілей Мінцифри — за 2,5 роки перевести 100% державних послуг в онлайн та діджиталізувати основні державні процеси. Ми хочемо, щоб держава була комфортним сервісом для людей. Ми співпрацюємо з лідерами індустрії, створюємо революційні цифрові проєкти та сприятливий бізнес-клімат — готуються зміни до законодавства для залучення великих інвестицій», — зазначив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Бред Сміт позитивно оцінив кроки української влади в напрямку діджиталізації послуг:

«Все це надзвичайно важливо для українців. І все це насправді дуже корисно для нас. Тому що під час залучення до цього процесу приватного та державного секторів розширюється цифровий ринок. Це ті кроки, які можуть змусити нас подивитися в майбутнє й мати більші амбіції щодо додаткових інвестицій, які ми можемо зробити».

Президент подякував Бреду Сміту за анонсування впровадження в Україні Azure Expansion Program, оскільки вона дає великі можливості побудови в країні інфраструктури для розміщення центрів обробки даних.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Microsoft співпрацюватиме з Мінцифрою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва