НАЗК розробило рекомендації щодо врегулювання конфлікту інтересів

14:19, 19 ноября 2020
Проект Методичних рекомендацій містить корисну інформацію, зокрема,  для публічних службовців.
НАЗК розробило рекомендації щодо врегулювання конфлікту інтересів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

НАЗК розробило проєкт Методичних рекомендацій щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Про це повідомляє пресцентр Національного агентства з питань запобігання корупції.

Зокрема, у рекомендаціях зібрані детальні роз’яснення про складові конфлікту інтересів, основні заходи щодо його врегулювання та передбачену відповідальність за порушення законодавства.

«Головна мета цих рекомендацій — зробити інститут конфлікту інтересів більш зрозумілим та сформувати єдиний підхід до розуміння й дотримання правил запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та пов’язаних із ним обмежень», — сказано у повідомленні НАЗК.

«Конфлікт інтересів лежить в основі всіх корупційних злочинів. НАЗК працює, аби вимоги закону щодо запобігання конфлікту інтересів були зрозумілими та зменшували кількість порушень», — зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

Наголошується, що рекомендації стануть у нагоді як публічним службовцям, так і всім іншим громадянам, які стикаються із ситуаціями, пов’язаними з конфліктом інтересів, під час роботи, громадської діяльності тощо.

Документ доступний за посиланням

Звернутися із пропозиціями до документа можна за адресою [email protected].

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада суддів України оновлює Посібник із конфлікту інтересів у діяльності судді. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде