Фейки про COVID-19 негативно впливають на роботу медиків, які боряться з епідемією: Степанов

14:30, 26 ноября 2020
Міністр також зауважив, що коронавірусна хвороба не має перетворитися на засіб політичних маніпуляцій та спосіб боротьби за владу.
Фейки про COVID-19 негативно впливають на роботу медиків, які боряться з епідемією: Степанов
Джерело фото: пресслужба МОЗ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

МОЗ звертається до громадян із проханням користуватися лише перевіреною інформацією, що надходить від офіційних комунікаційних каналів Міністерства охорони здоров’я, та не поширювати фейки щодо епідемії коронавірусу. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час онлайн-брифінгу.

«Користуйтеся лише перевіреною інформацією, яка надходить офіційно з Міністерства охорони здоров'я. Ми ведемо максимально відкриту політику, тому що ми розуміємо важливість інформації, яку ми видаємо. Вона має великий вплив на здоров'я наших людей та працездатність медичної системи», – сказав Степанов.

Міністр також зауважив, що коронавірусна хвороба не має перетворитися на засіб політичних маніпуляцій та спосіб боротьби за владу, адже це матиме негативний вплив на життя та здоров'я людей. 

«Знайдіть інший спосіб для політичної боротьби, ніж COVID-19 та здоров'я громадян. Поширюючи фейки, ви ображаєте перш за все наших лікарів. Вони кожного дня знаходяться на передовій і борються за життя людей. Ще раз підкреслю: ми знаємо про всі проблеми, які є в країні. Ми реагуємо на всі випадки і перевіряємо інформацію», – зазначив міністр.

Відомо, у низці ЗМІ з’явилась інформація, що через контакт-центр можна буде викликати «швидку». Максим Степанов наголосив, що через контакт-центр МОЗ можна викликати саме мобільну бригаду для тестування на COVID-19, а не екстрену медичну допомогу.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що за контактними особами хворих на коронавірус будуть слідкувати за телефонами. 

А у Києві днями знову зафіксували коронавірусний антирекорд

Також Денис Шмигаль заявив, що в Україні готуються до всіх можливих сценаріїв, зокрема і до можливого введення карантину на зимові свята.

Додамо, Аваков вважає, що потрібно негайно запровадити місячний локдаун.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва