Хабар керівнику Держрезерву: справу направлено до суду

19:30, 27 ноября 2020
Поліція викрила 2 факти отримання начальником Управління державного резерву Державного агентства резерву України грошових коштів на загальну суму 70 тис. доларів.
Хабар керівнику Держрезерву: справу направлено до суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурори скерували до суду справу щодо надання неправомірної вигоди керівнику Держрезерву України. Про це повідомляє пресцентр Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

У САП нагадали, що у лютому 2020 року за підозрою у наданні неправомірної вигоди Голові Державного агентства резерву України було затримано начальника Управління державного резерву Державного агентства резерву України.

В ході досудового розслідування встановлено, що наприкінці 2019 року – початку 2020 року вищевказаний посадовець організував схему отримання неправомірної вигоди від керівників суб’єктів господарювання, які входять до сфери управління Держрезерву. За «винагороду», яка сягала кількох десятків тисяч доларів США, посадовець обіцяв залишення їх на посадах керівників підприємств.

Основним аргументом щодо необхідності надання неправомірної вигоди, який наводив посадовець керівникам підприємств, було те, що у зв’язку з призначенням нового Голови Держрезерву їх залишення на посадах директорів можливе лише за умови надання йому грошових коштів для подальшої передачі Голові Держрезерву .

У той же час начальник Управління організував і безпосереднє одержання цієї неправомірної вигоди керівником Держрезерву, при цьому 20% від отриманих коштів він залишав собі.

Посадовця було затримано на «гарячому» - одразу після одержання ним чергової суми неправомірної вигоди - а саме 50 тис. доларів США та передачі частини цих коштів у розмірі $40 тис. Голові Держрезерву ($10 тис. він залишив собі).

Загалом правоохоронцями зафіксовано 2 факти отримання начальником Управління грошових коштів на загальну суму 70 тис. доларів США.

Зауважимо, що керівник Держрезерву, для якого призначались вказані кошти, з самого початку співпрацював з правоохоронцями для викриття злочину та його повного і всебічного розслідування.

Дії начальника Управління державного резерву Державного агентства резерву України кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 3, ст. 27, ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 ККУ.

Його спільнику інкриміновано - ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України.

На сьогодні матеріали справи скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що 3 вересня САП повідомила про завершення досудового розслідування та відкриття матеріалів справи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді