Розслідування справи про хабар 40 000 доларів голові Держрезерву завершено

18:28, 3 сентября 2020
САП повідомила про завершення досудового розслідування та відкриття матеріалів справи.
Розслідування справи про хабар 40 000 доларів голові Держрезерву завершено
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

2 вересня 2020 року прокурорами САП прийнято рішення про завершення досудового розслідування у справі про надання неправомірної вигоди керівнику Держрезерву України.

На сьогодні матеріали справи відкрито підозрюваним – колишньому високопосадовцю Держрезерву та його співучаснику. Після ознайомлення сторони захисту з матеріалами справи обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті, повідомляє пресцентр Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як вже повідомлялось, за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ спільно з ГУБКОЗ СБУ у лютому поточного року начальника Управління державного резерву Державного агентства резерву України було затримано за підозрою у наданні 40 тис. доларів США неправомірної вигоди Голові Державного агентства резерву України.

В ході досудового розслідування встановлено підстави вважати, що наприкінці 2019 року – початку 2020 року вищевказаний посадовець організував схему отримання неправомірної вигоди від керівників суб’єктів господарювання, які входять до сфери управління Держрезерву. За «винагороду», яка сягала кількох десятків тисяч доларів США, посадовець обіцяв залишення їх на посадах керівників підприємств.

Основним аргументом щодо необхідності надання неправомірної вигоди, який наводив посадовець керівникам підприємств, було те, що у зв’язку з призначенням нового Голови Держрезерву їх залишення на посадах директорів можливе лише за умови надання йому грошових коштів для подальшої передачі Голові Держрезерву.

У той же час начальник Управління організував і безпосереднє одержання цієї неправомірної вигоди керівником Держрезерву, при цьому 20% від отриманих коштів він залишав собі.

Посадовця було затримано на «гарячому» – одразу після одержання ним чергової суми неправомірної вигоди та при її передачі Голові Держрезерву. Зауважимо, що керівник Держрезерву, для якого призначались вказані кошти, з самого початку співпрацював з правоохоронцями для викриття злочину та його повного і всебічного розслідування.

Вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 3, ст. 27 – ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27 – ч. 4 ст. 369, ч. 4 ст. 27 – ч. 4 ст. 369 ККУ.

2 лютого 2020 року за участі прокурорів Вищим антикорупційним судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 2,1 млн гривень.

Його спільнику інкриміновано - ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала,  що завершено розслідування за підозрою директора одного з приватних товариств у заволодінні понад 787 млн грн кредиту Національного банку

Також ми писали, що колишньому директору «Київзеленбуду» обрано запобіжний захід. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки