Відбулась нарада щодо оплати праці державних службовців системи правосуддя

16:30, 1 декабря 2020
НАДС готове долучитися до розроблення проектів документів, які допоможуть оптимізувати наявну ситуацію з оплатою праці в судовій системі.
Відбулась нарада щодо оплати праці державних службовців системи правосуддя
Джерело фото: nads.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Актуальне питання оптимізації оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя обговорили під час  спільної наради представники НАДС, ДСА України та Вищого антикорупційного суду, передає офіційний сайт НАДС.

«НАДС розуміє ту несправедливість, яка наразі є в діючій системі оплати праці державних службовців, зокрема і в органах судової влади. Існуючі підходи  до визначення посадових окладів є застарілими, неефективними  і не дають змоги  вибудувати гідну систему винагород. НАДС готове долучитися до розроблення проектів документів, які допоможуть оптимізувати наявну ситуацію з оплатою праці в судовій системі. Власне, щоб усунути недоліки та несправедливість в системі заробітних плат державних службовців, НАДС активно працює над реформою оплати праці на основі класифікації посад державної служби. Наразі розпочато пілотний проєкт, який триватиме протягом двох років», - зазначила голова НАДС Наталія Алюшина.

Продовжуючи тему оплати праці, голова НАДС акцентувала увагу на важливості питання підвищення посадових окладів для працівників підкатегорії В3 на рівні областей і районів із урахуванням можливостей бюджету. Запропоновано спільно опрацювати проєкт постанови КМУ про підвищення окладів вище згаданим категоріям працівників. Зокрема, НАДС готове організувати узгоджувальний захід за участі ДСА та Міністерства фінансів України.

Також під час наради говорили і про повернення до єдиних підходів в оплаті праці державних службовців в усіх державних органах. «Одним із акцентів під час Комітетських слухань, присвяченим питанню реформування системи оплати праці, було повернення до єдиних підходів в оплаті праці держслужбовців. Таку позицію поділяють НАДС та члени Координаційної ради з питань реформування державного управління. Запровадження єдиних та уніфікованих підходів оплати праці в усіх органах влади дасть можливість вибудувати справедливу модель оплати праці. Тому плануємо організувати широке обговорення цього питання із залученням міжнародних та вітчизняних експертів, стейкхолдерів, громадськості», - зауважила голова НАДС.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що деталі реформи системи оплати праці державних службовців Право ТВ розповіла голова Національного агентства з питань державної служби Наталія Алюшина.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді