У справі заволодіння майном Нацгвардії відшкодовано 50 млн грн

18:05, 4 декабря 2020
Екснардепу та бенефіціарному власнику інкримінується участь у корупційній схемі, якою Нацгвардії завдано шкоди у розмірі 81,64 млн грн.
У справі заволодіння майном Нацгвардії відшкодовано 50 млн грн
Джерело фото: pravda.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Підозрюваний у причетності до заволодіння майном Головного управління Національної гвардії України колишній народний депутат України добровільно відшкодував до державного бюджету 50 млн грн від загальної суми збитків у 81,64 млн грн. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

У цьому ж провадженні накладено арешт на майно підозрюваних вартістю понад 300 млн та в дохід держави стягнуто заставу 30 млн за порушення покладених на підозрюваного обов’язків.

Екснардепу та бенефіціарному власнику (контролеру) ТОВ «Укрбуд Девелопмент», а також ще сімом особам, інкримінується участь у корупційній схемі, якою Нацгвардії завдано шкоди у розмірі 81,64 млн грн. За даними слідства, у 2000-х роках ГУ внутрішніх військ МВС України (з березня 2014 року — ГУ Нацгвардії України) та ТОВ-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць. Проте у 2016-2017 рр. сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва. Вартість цих квартир виявилася на майже 81,64 млн грн меншою за вартість квартир, що мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

Починаючи з травня 2020 року підозрювані у кримінальному провадженні ознайомлюються з матеріалами слідства перед скеруванням обвинувального акта до суду.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що ДБР завершило розслідування щодо посадовця Держслужби геології та надр, який вимагав неправомірну вигоду у 30 000 доларів. 

Також САП завершила розслідування у справі експосадовиців міграційної служби.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва