Гетманцев анонсував підвищення зарплат медикам: що слід знати

17:45, 16 декабря 2020
Зарплати медикам можуть суттєво підвищити у 2022 році, але за умови, якщо наступний рік стане роком економічного зростання.
Гетманцев анонсував підвищення зарплат медикам: що слід знати
Джерело фото: slovoidilo
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У 2022 році з’явиться можливість підвищити заробітні плати медикам до того рівня, який пропонує Міністерство охорони здоров’я. Про це заявив голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат з фракції «Слуга народу» Данило Гетманцев.

Але за умови, якщо 2021 рік стане роком економічного зростання.

«... я думаю, що ми вже досягли дна, від якого треба відштовхнутися і в яке знизу ніхто не буде стукати у 2021 році. Так от цей 2021 рік повинен дати нам можливість вже в бюджеті 2022 року дійсно підвищити нашим медикам заробітні платні до того рівня, про який йдеться зараз у промовах міністра охорони здоров’я. Ми говоримо про те, щоб лікар отримував від 20 тисяч гривень. Це можна зробити, надавши додаткові гроші на медицину, і ми з вами знаємо цю цифру — це 57 млрд, але ці 57 млрд можна взяти з детінізації контрабанди, наприклад», — сказав Гетманцев.

Він підтримав вимоги медиків, висловивши думку, що «ставлення держави до медиків історично у нашій державі є не гідним, погане ставлення, ми не оцінюємо цю важку працю, ми не надаємо людям достатньо коштів, аби вони виживали і самі ставимо їх на грань виживання». «На жаль, дійсно ресурси нашого бюджету у зв’язку з величезною долею тіньової економіки обмежені», - вказав нардеп.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що локдаун введуть з 8 до 24 січня включно. Громадський транспорт буде працювати.

У МОН закликали освітні заклади належним чином організувати освітній процес під час локдауну

А Шмигаль пояснив, чому в Україні виникла друга хвиля коронавірусу. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва