Кабмін схвалив Концепцію економічного розвитку Донецької та Луганської областей

19:39, 23 декабря 2020
Для відновлення Донбасу знадобиться 20 мільярдів доларів: Резніков.
Кабмін схвалив Концепцію економічного розвитку Донецької та Луганської областей
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів на засіданні 23 грудня затвердив Концепцію економічного розвитку Донецької та Луганської областей. Про це відомо із трансляції засідання Уряду. 

Документ має на меті сформувати новий та інвестиційно привабливий регіон зі своєю інфраструктурою, оновленою матеріально-технічною базою, що стане важливою передумовою для поступової реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зокрема планується:

— створення трьох типів територій пріоритетного розвитку (1) на території громад, прилеглих до лінії розмежування, (2) на всій території Донецької та Луганської областей, (3) на території окремих виробничих та рекреаційних кластерів, в тому числі інноваційних та індустріальних парках, із спеціальним режимом інноваційно-інвестиційної діяльності, що передбачатиме стимулюючі умови у сфері оподаткування, кредитування та митної політики для кожного окремого типу моделей;

— запровадження нових інструментів захисту інвестицій, зокрема відкриття філіалів міжнародних комерційних арбітражів з розповсюдженням їх юрисдикцій на території пріоритетного розвитку Донецької та Луганської областей.

На засіданні Уряду віцепрем'єр і міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков також заявив, що для відновлення Донбасу знадобиться 20 мільярдів доларів. За його словами, ця сума, за оцінками експертів, потрібна для мінімального відновлення.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін також затвердив зміни до Порядку надання житла внутрішньо переміщеним особам і розширив підстави для зняття ВПЛ з обліку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва