У Запоріжжі судитимуть депутата облради, який «погорів» на оборудках із землею

16:05, 21 января 2021
За версією слідства, депутат отримав понад 300 тис. хабаря.
У Запоріжжі судитимуть депутата облради, який «погорів» на оборудках із землею
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До суду направлено обвинувальний акт стосовно депутата Запорізької обласної ради, який підозрюються в отриманні хабаря. Про це повідомляє пресцентр державного бюро розслідувань.

Слідством встановлено, що 43-річний народний обранець, бувши заступником голови постійної комісії з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин, вимагав та одержав від громадянина 315 000 гривень неправомірної вигоди. За кошти він гарантував чоловікові позитивний розгляд питання щодо виділення земельної ділянки у приватну власність.

Пізніше він одержав ще 25 000 гривень від вказаного громадянина за вплив на осіб, уповноважених на виконання функцій держави, для присвоєння земельній ділянці кадастрового номера.

Таким чином депутат Запорізької обласної ради обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), а також в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Дніпропетровщині 8 працівників поліції судитимуть за примус громадян до вчинення злочинів задля підвищення показників. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде