ДБР викрило працівника НАБУ на шахрайському заволодінні коштами НАБУ та Фонду соцстрахування

17:32, 27 января 2021
Посадовець шахрайським шляхом заволодів матеріальною допомогою на загальну суму понад 30 000 гривень.
ДБР викрило працівника НАБУ на шахрайському заволодінні коштами НАБУ та Фонду соцстрахування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За результатами проведеного слідчими Державного бюро розслідувань досудового розслідування у кримінальному провадженні повідомлено про підозру колишньому начальнику відділу детективів Національного антикорупційного бюро України. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Посадовець підозрюється у:

  • шахрайстві, тобто заволодінні чужим майном шляхом обману (ч. 1 ст. 190 КК України);
  • підбурюванні до складання та видачі службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа (ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України);
  • використанні завідомо неправдивого офіційного документа (ч. 4 ст. 358 КК України).

Слідством встановлено, що працівник НАБУ підбурив лікаря однієї із лікарень до складання та видачі завідомо неправдивого листка непрацездатності. Після чого вказаний документ був використаний для отримання страхових виплат за період тимчасової непрацездатності шляхом ведення в оману керівництва та комісії із соціального страхування Нацбюро.

Слідчими ДБР встановлено, що посадовець Бюро у період нібито травмування в Полтавській області, де він звернувся до лікарні та згодом продовжив «лікарняний», насправді перебував у місті Києві.

Під час проведення виїмки документів у вказаному закладі охорони здоров’я було отримано інформацію щодо відсутності медичної документації стосовно проходження лікування посадовця, а корінець листка непрацездатності не містить особистого підпису працівника НАБУ.

Таким чином, посадовець шахрайським шляхом заволодів матеріальною допомогою на загальну суму понад 30 000 гривень.

Одночасно, слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру вищезазначеному лікарю у службовому підробленні, тобто складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа (ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудове розслідування триває.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що судитимуть експосадовців Вінницької поліції, які «заробляли» на ремонтах службових авто.

Крім того, у Києві викрито заступника начальника сектору превенції одного з районних управлінь поліції на отриманні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Наразі йому повідомлено про підозру.

Також у Києві спіймали трьох поліцейських-хабарників.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде