Покупців на першу українську в'язницю не знайшлося, аукціон перенесли

14:10, 16 марта 2021
Стартова ціна тепер складає 110 105 794 грн, а прийом заявок на участь в онлайн-аукціоні триватиме до 16 квітня.
Покупців на першу українську в'язницю не знайшлося, аукціон перенесли
Джерело фото: Фонд державного майна України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Аукціон з продажу «Ірпінського виправного центру» перенесли на квітень. Про це повідомляє міністр юстиції України Денис Малюська. 

«Потенційні покупці розцінили стартову ціну як занадто високу і заявки не подали. Аукціон переноситься на квітень зі зниженням стартової ціни», - пояснив міністр.

Нагадаємо, що Міністерство юстиції України планує виставити на продаж 35 законсервованих в’язниць. Підготовка йде спільно з Фондом державного майна.

Зазначається, що стартова ціна на окреме майно державної установи «Ірпінський виправний центр (№ 132)» тепер складає 110 105 794 грн, а прийом заявок на участь в онлайн-аукціоні триватиме до 16 квітня.

Об’єкт являє собою комплекс будівель та споруд загальною площею 28141,7 м² і знаходиться в самому центрі Коцюбинського – на вулиці Залізничній, 1. Загальна площа ділянок, які займає установа, – 8,3 га.

«Ірпінський виправний центр припинив свою профільну діяльність в серпні 2019 року. Утримувати закриті установи, що не функціонують, є невигідним для держави, оскільки це мільйони гривень видатків щороку», - зауважують у фонді.

У Мін’юсті нагадують, що 70% надходжень від продажу установи буде витрачено на розвиток нової тюремної інфраструктури, що відповідає європейським стандартам, а 30% – поповнить державний бюджет.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Мін'юст має намір створити новий Фонд, який наповнюватимуть за рахунок в’язнів.

Крім того, ми повідомляли, що Мін’юст планує продати 35 тюрем.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва