Велика приватизація в'язниць: Мін’юст планує продати 35 тюрем

15:25, 9 февраля 2021
Перший об’єкт, який буде виставлено на прозорий аукціон, — Ірпінський виправний центр (№ 132).
Велика приватизація в'язниць: Мін’юст планує продати 35 тюрем
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції спільно з Фондом державного майна планує продати 35 тюрем у рамках великої приватизації. Про це повідомляє Урядовий портал.

За словами заступника міністра юстиції Олени Висоцької, у рамках «Великої приватизації в'язниць» планується виставити на прозорі аукціони майно 35-ть виправних закладів, що перебувають у «законсервованому» стані.

«Кожен з цих закладів, розташованих по всій території України, вже припинив свою профільну діяльність. Утримувати закриті установи, які не виконують своєї функції, є невигідним для держави, оскільки це мільйони гривень видатків щороку», - цитує пресслужба слова Висоцької.

За її словами, приватизація «законсервованих»виправних центрів не тільки позбавить державу збитків і забезпечить надходження до бюджету, а й дозволить будувати нові, сучасні виправні центри за європейським зразком, що покращить умови утримання в неволі, умови праці для персоналу Державної кримінально-виконавчої служби (ДКВС) та забезпечить безпеку суспільства.

За інформацією відомства, першим об'єктом, який буде виставлено на прозорий аукціон, - Ірпінський виправний центр (№132). Нараз Мін'юст та Фонд державного майна готують до приватизації майновий комплекс цієї установи.

Зазначається, що державна установа «Ірпінський виправний центр (№ 132)» розташована в самому центрі смт Коцюбинське, в 6 км від столичної станції м. «Академмістечко 2. Заклад припинив профільну діяльність у серпні 2019 року.

За словами заступника голови Фонду держмайна Тараса Єлейка, об'єкт має чудовий інвестиційний потенціал. Загальна площа земельної ділянки складає 8,3 га. Підведені комунікації: водовідведення і водопостачання, електрика тощо. Поруч - залізнична гілка, що дозволить забезпечити логістику. Крім того, навколо об'єкта зведений новий житловий масив, поруч з яким є великий парк, що створює умови для забудови.

Очікується, що аукціон з продажу комплексу буде оголошено в середині лютого. Стартова ціна об'єкта складає 220,2 млн грн.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Мін’юст роз’яснив питання видачі свідоцтва про право на спадщину.

Також Мін'юст уточнив, що буде за неподання інформації про кінцевого бенефіціарного власника юрособи.

А ще Малюська розповів про продаж в’язниць, платні камери та реформу системи покарань.

Додамо, як змінити власне ім’я.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва