У Кривому Розі продавали підроблені ковід-довідки для виїзду за кордон

12:32, 30 марта 2021
За тисячу гривень замовник отримував сертифікат з негативним результатом без фактичного проведення відповідного дослідження.
У Кривому Розі продавали підроблені ковід-довідки для виїзду за кордон
Джерело фото: УП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Правоохоронці викрили мешканку Кривого Рогу, яка продавала довідки про відсутність коронавірусу за тисячу гривень. По це повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської області за матеріалами Криворізького РУП.

У поліції повідомляють, що протягом березня до правоохоронців надходили звернення від громадян про те, що невідомі використовують бланки відомих медичних лабораторій та надають підроблені довідки. Під час перевірки отриманої інформації поліція з’ясувала, що до розповсюдження готових довідок причетна 41-річна мешканка Кривого Рогу.

«Зловмисниця розклеювала по місту оголошення про надання довідок про відсутність у людини коронавірусної хвороби, після чого реалізовувала їх. При цьому замовникам відповідне медичне дослідження не проводилось. У такий спосіб можна було отримати сертифікати для виїзду громадян за кордон, а також довідки, що могли бути використані за місцем вимоги», - повідомляють у поліції.

29 березня поліцейські провели обшук за місцем мешкання фігурантки справи. В ході слідчих дій правоохоронці з приміщення квартири вилучили три довідки про проходження тестів з відтисками печатки лабораторій, понад 50 тис. гривень, «чорнові» записи, мобільні телефони та банківську картку.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

У рамках досудового розслідування правоохоронцями призначено ряд експертиз, вживаються заходи, направлені на встановлення причетності інших осіб до злочинної діяльності. Також вирішується питання про вручення жінці повідомлення про підозру.

Також ми писали про те, що поліція почала штрафувати водіїв за новим законом: хто перший потрапив у список.

Крім того, «Судово-юридична газета» повідомляла: корупційний механізм на землях Мін'юсту: керівнику ДП оголосили підозру за збитки на 24 мільйони.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду