На Черкащині поліцейський надавав послуги з незаконного прослуховування громадян

13:40, 31 марта 2021
Чоловік, використовуючи службове становище, отримував інформацію про зміст телефонних розмов за номерами телефонів громадян та передавав її замовникам.
На Черкащині поліцейський надавав послуги з незаконного прослуховування громадян
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Діючий та колишній оперативні працівники Головного управління Нацполіції в Черкаській області організували схему надання послуг з прослуховування телефонних розмов громадян за грошову винагороду. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, діючий працівник поліції, використовуючи службове становище, та за допомогою спеціальних засобів, призначених для негласного зняття інформації, отримував інформацію про зміст телефонних розмов за номерами телефонів громадян та передавав її іншому члену групи для подальшого їх розкриття замовникам незаконних послуг.

«За результатами проведення судових експертиз, діючому працівнику Головного управління Нацполіції в Черкаській області повідомлено про підозру у порушенні таємниці телефонних розмов (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 163 КК України). Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - повідомляють у пресслужбі.

Окрім того, раніше, влітку 2020 року, після передачі чергової інформації та одержання частини грошових коштів у сумі 2 тис. дол. США, правоохоронцями був затриманий інший учасник групи – колишній оперативний працівник Головного управління Нацполіції в Черкаській області. Йому повідомлено про підозру у порушенні таємниці телефонних розмов (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 163 КК України).

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Раніше ми писали, що у Кривому Розі продавали підроблені ковід-довідки для виїзду за кордон.

Крім того, «Судово-юридична газета» повідомляла про корупційний механізм на землях Мін'юсту: керівнику ДП оголосили підозру за збитки на 24 мільйони.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва