Нотаріусам рекомендували обмежити прийом громадян

11:48, 5 апреля 2021
Нотаріуси вчинятимуть невідкладні нотаріальні дії за попереднім записом громадян та перейдуть на дистанційні форми спілкування при наданні консультацій.
Нотаріусам рекомендували обмежити прийом громадян
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Оніщук повідомила, що приватним нотаріусам Мін’юст рекомендував обмежити прийом громадян. Про це вона заявила на своїй сторінці у Facebook.

«Держава не може повноцінно функціонувати без діяльності органів нотаріату, адже саме нотаріат є одним із основних гарантів стабільної та ефективної системи захисту прав та законних інтересів громадян.

Нотаріуси безспірно вчиняють велику кількість нотаріальних дій, які в багатьох випадках є життєво необхідними, як для конкретної людини, так і для країни в цілому.

Це посвідчення правочину, заповіту, вжиття заходів щодо охорони спадкового майна, видача свідоцтва про право на спадщину, засвідчення справжності підпису на документах для виїзду за кордон хворих дітей тощо.

У зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією в країні, пов’язаною з поширенням хвороби COVID-19, з метою забезпечення роботи органів нотаріату, але недопущення скупчення людей у тих регіонах, де наразі встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки, в державних нотаріальних конторах обмежено прийом громадян та запроваджено чергування.

Приватним нотаріусам Міністерством юстиції також рекомендовано обмежити прийом громадян.

Нотаріуси вчинятимуть невідкладні нотаріальні дії за попереднім записом громадян та перейдуть на дистанційні форми спілкування при наданні консультацій та роз’яснень щодо порядку вчинення нотаріальних дій.

Нотаріальні дії вчинятимуться з дотриманням рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України та всіх необхідних профілактичних заходів.

Залишайтеся вдома! Бережіть здоров’я — своє і ваших близьких!», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що з 5 квітня по 16 квітня працівники Апарату Нотаріальної палати України переводяться на віддалену (дистанційну) роботу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва