Офіс Генпрокурора забезпечив відшкодування банком майже 230 млн грн збитків

17:35, 6 апреля 2021
Офісом Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з Департаментів ПАТ КБ «Приватбанк» за фактами умисного ухилення від сплати податків та службового підроблення.
Офіс Генпрокурора забезпечив відшкодування банком майже 230 млн грн збитків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Офісом Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з Департаментів ПАТ КБ «Приватбанк» за фактами умисного ухилення від сплати податків та службового підроблення (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України), - повідомляє прес-служба.

Розслідуванням встановлено, що керівник під час складання податкових декларацій з податку на прибуток банку та додатків до них, незаконно застосувала ставку податку 0% при виплаті доходу нерезиденту, замість передбачених Податковим кодексом України 15%. Це призвело до фактичного ненадходження до бюджету майже 230 млн грн.

У ході досудового розслідування завдані збитки відшкодовано у повному обсязі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП звернулася до Офісу Генпрокурора щодо втручання в діяльність судді із Закарпаття.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді