Зеленський провів зустріч із головою Військового комітету НАТО

21:51, 7 апреля 2021
З грудня почалося ускладнення ситуації на сході, і до цього часу Україна втратила понад 20 своїх воїнів.
Зеленський провів зустріч із головою Військового комітету НАТО
Джерело фото: Офіс Президента
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із головою Військового комітету НАТО Стюартом Пічем. Про це інформує ОП.

Глава держави подякував Альянсу за увагу до України та підтримку.

«На жаль, ми дійсно бачимо зараз ускладнення на сході України, саме на Донбасі. Дійсно бачимо збільшення кількості пострілів», – сказав Володимир Зеленський на початку зустрічі.

Президент зазначив, що Україна здійснила потужні кроки задля деескалації ситуації на сході, коли домоглася запровадження з 27 липня сталого режиму припинення вогню. Це мало результат – з початку дії режиму тиші до грудня 2020-го спостерігалися лише поодинокі постріли та значно зменшилася кількість загиблих захисників, констатував він. Однак, зауважив Глава держави, з грудня почалося ускладнення, і до цього часу Україна втратила понад 20 своїх воїнів.

У зв’язку з цим наша держава постійно закликає до дотримання режиму припинення вогню у тому форматі, в якому він діяв торік після 27 липня.

Також Президент України порушив питання дезінформації як потужного інструмента в гібридній війні.

У зустрічі взяли участь міністр оборони України Андрій Таран, Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак, заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець, голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков та представник Міжнародного військового штабу НАТО в Україні Фердинанд Диха.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду