8,8 млрд грн: стільки збитків отримала найпотужніша державна продовольча корпорація за три роки

13:55, 16 апреля 2021
На додатковий запит у корпорації відповіли, що зменшення показників було зумовлено зниженням обсягів реалізації товарів по комерційній діяльності корпорації відносно планових показників.
8,8 млрд грн: стільки збитків отримала найпотужніша державна продовольча корпорація за три роки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За підсумками 2020 року акціонерне товариство «Державна продовольчо-зернова корпорація України» отримало чисті збитки на суму 5,8 млрд грн. Про це свідчить зведений звіт про виконання показників річного фінансового плану компанії, повідомляє Марлін.

За результатами 2019 року державна продовольча корпорація отримала чистий збиток на суму 1,54 млрд грн, а у 2018 році сума збитку склала 1,49 млрд грн.

Загальна сума заборгованості державної продовольчої корпорації перед різними партнерами становить 29,7 млрд грн.

Серед фінансових показників за 2020 рік варто звернути увагу на чистий дохід від реалізації продукції, який становить 7,1 млрд грн, що є вдвічі менше ніж у 2019 році.

На додатковий запит Марліну відповіли, що зменшення показників було зумовлено зниженням обсягів реалізації товарів по комерційній діяльності корпорації відносно планових показників.

У 2020 році середня кількість працівників Державної продовольчо-зернової корпорації України склала 4413 при, тоді як минулого року в корпорації працювало 4541 осіб – на 128 більше.  Відповідно до пояснювальної записки, зменшення кількості працюючих було зумовлено проведенням оптимізації працівників.

Фінансові показники Державної продовольчо-зернової компанії за 2020 рік

 

З листопада 2020 року на ДПЗКУ призначений в.о. голови правління – Андрій Власенко.

До того Власенко очолював інше державне підприємство «Укрліктрави».

За даними Слідство.Інфо, на сайті Мінекономіки містилося повідомлення про звільнення Андрія Власенка з посади керівника «Укрліктрави» через «неналежне виконання своїх службових обов’язків». Під його керівництвом борг підприємства  сягнув більш ніж 12 мільйонів гривень і всі рахунки «Укрліктрав» були заблоковані.

Нещодавно ДБР повідомила про викриття корупційної схеми в Державній продовольчо-зерновій корпорації України, а саме,  вимагання грошей за призначення на посади. У ході досудового розслідування задокументовано факт вимагання вигоди керівником одного з департаментів корпорації у розмірі 35 тисяч доларів.

Державна продовольчо-зернова корпорація – національний оператор зернового ринку України, надає послуги у сфері зберігання, переробки, перевалки та експорту зернових. Корпорація позиціонує себе на ринку як найпотужніша державна вертикально-інтегрована компанія в аграрному секторі економіки країни.

Також «Судово-юридична газета» писала, що ДБР викрило фірми-імпортери, які уникали сплати ПДВ, на суму понад 270 млн грн.

Крім того, ми повідомляли про корупційні схеми «Сумиобленерго»: керівництво викрили за виведення понад 80 млн грн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області