Платна COVID-вакцина цьогоріч в Україні недоцільна, — Ляшко

15:00, 20 апреля 2021
«Платна вакцина можлива, вона у нас сьогодні за планами, якщо все буде гаразд і всі контрактні зобов’язання будуть виконані, але впродовж 2021 року вона недоцільна», — заявив він.
Платна COVID-вакцина цьогоріч в Україні недоцільна, — Ляшко
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Платна вакцина від коронавірусу цього року в Україні недоцільна. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі телеканалу «1+1».

«Платна вакцина можлива, вона у нас сьогодні за планами, якщо все буде гаразд і всі контрактні зобов’язання будуть виконані, але впродовж 2021 року вона недоцільна», - заявив він.

«Проблема не в тому, можна використовувати платну вакцину чи не можна. Сьогодні усі виробники працюють першочергово з урядами країн, уряди передбачили у своїх бюджетах кошти на закупівлю вакцин для щеплення всіх груп людей», - зауважив головний санітарний лікар.

За словами Ляшка, Україна також передбачила кошти і додатково виділяє 6,5 млрд грн для закупівлі усієї необхідної кількості вакцин.

«Питання в тому, що у світі глобальний дефіцит вакцини, її випускають невеликими партіями, кожна країна розробила свою дорожню карту і першочергово вакцинує ті групи населення, які або за професійними ознаками потрапляють до групи найбільшого ризику інфікування, або за медичними показами мають найбільший ризик мати ускладнення у разі інфікування», - наголосив він.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про початок вакцинації спортсменів в Україні.

А також повідомлялося, що у Харкові чоловік уже чотири рази перехворів на COVID-19.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва