Обдурив жінок на 1,5 млн грн: у Києві засудили «альфонса» з Молдови

05:00, 21 апреля 2021
Афериста, який колись втік з-під варти, засудили до 6 років ув’язнення з конфіскацією майна.
Обдурив жінок на 1,5 млн грн: у Києві засудили «альфонса» з Молдови
Джерело фото: vechirniy.kyiv.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За підтримання публічного обвинувачення Дніпровською окружною прокуратурою судом оголошено обвинувальний вирок 35-річному чоловіку за фактами шахрайського заволодіння грошима потерпілих в особливо великих розмірах та за втечу під час конвоювання, - повідомляє «Вечірній Київ».

Раніше громадянин Молдови вже відбував покарання за вчинення аналогічних злочинів. Однак після відсидки продовжив обдурювати жінок. Представляючись працівником Адміністрації Президента чи акціонером іноземного банку, чоловік вводив в оману жертв, обіцяючи одружитися. Одночасно аферист встигав ошукувати і їхніх родичів, пропонуючи участь у спільному бізнесі та отримуючи на це гроші.

«На побачення кавалер приїжджав на елітних позашляховиках, які брав в оренду на кілька днів. Окрім цього, апартаменти для зустрічей винаймав у престижних будинках та називався впливовою людиною. Коли відносини переходили у спільне проживання, шахрай починав оббирати або ж саму жінку, або її рідних. Для цього пропонував вирішити серйозні питання за гроші», - розповідав оперуповноважений карного розшуку поліції Києва Олег Токаренко.

Повідомляється в одному з випадків аферист запропонував близьким «нареченої» придбати за «смішні» гроші меблі італійського виробництва та новий позашляховик. Як тільки шахрай отримав готівку - відразу втік. Чоловік перебував у міжнародному розшуку кримінальною поліцією Молдови за скоєння шахрайства у особливо великих розмірах. Він був затриманий у Києві у квітні 2018 року. У червні того ж року аферист втік з-під варти, підкупивши конвоїра.

Невдовзі його спіймали на Троєщині в орендованій квартирі та знову запроторили до СІЗО. Цікаво, що навіть перебуваючи під вартою у Київському слідчому ізоляторі, аферист продовжував знайомитися та обдурювати жінок через інтернет. Загалом пройдисвіт ошукав своїх «наречених» та їх родичів на 1,5 млн грн.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Києві затримали чоловіка, який більше року перебував у розшуку за невиконання рішення суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду