Провів операцію так, що довелося видаляти матку: у Києві повідомлено про підозру акушеру-гінекологу

11:42, 23 апреля 2021
Під час проведення операції акушер-гінекологом порушено техніку операції «Кесарів розтин» та допущено дефект, що призвело до післяопераційних ускладнень і, як наслідок, видалення матки.
Провів операцію так, що довелося видаляти матку: у Києві повідомлено про підозру акушеру-гінекологу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві повідомлено про підозру лікарю-акушер-гінекологу приватної клініки. Лікар так провів жінці операцію, що довелося видаляти матку. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури співробітниками СУ ГУНП у м. Києві повідомлено про підозру акушер-гінекологу приватної клініки за фактом неналежного виконання професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки для пацієнта (ч. 1 ст. 140 КК України)", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Під час досудового розслідування встановлено, що 6 серпня 2019 року жінку, яка перебувала на 41 тижні вагітності, госпіталізовано до приватної клініки.

"Під час проведення операції лікарем-акушер-гінекологом порушено техніку операції "Кесарів розтин" та допущено дефект, що призвело до післяопераційних ускладнень і, як наслідок, видалення матки", - зазначили у прокуратурі.

Наразі лікарю-акушер-гінекологу повідомлено про підозру у неналежному виконанні своїх професійних обов'язків внаслідок несумлінного ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки для пацієнта у вигляді втрати органу та, як наслідок, - втрати репродуктивної здатності.

Санкція статті передбачає позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що лікар акушер-гінеколог Дергачівської лікарні Харківської області недообстежив стан вагітної та її плоду і призначив медичні засоби в необґрунтованих дозах.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде