Тупицький заявив, що нічого не знає про санкціонування обшуків у його помешканнях

13:55, 23 апреля 2021
Тупицький стверджує, що у ЗМІ спеціально розганяється інформація, що він нібито наперед знав про рішення судів щодо обшуків.
Тупицький заявив, що нічого не знає про санкціонування обшуків у його помешканнях
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відсторонений голова Конституційного суду України Олександр Тупицький спростовує поширену напередодні в ЗМІ інформацію, що він знав про те, що 22 квітня суд санкціонував низку обшуків у його квартирі, будинку, транспортних засобах, за місцем роботи, а також у родичів. Про це він сказав у коментарі УНІАН.

Говорячи про вчорашні повідомлення у ЗМІ про те, що суд санкціонував обшуки в помешканнях його родини, Тупицький стверджує, що у ЗМІ спеціально розганяється інформація, що він нібито наперед знав про рішення судів щодо обшуків.

«Хоча я дізнався про це зі ЗМІ. Це все робиться для того, щоб мене дискредитувати ще більше - що я на когось можу впливати, і таким чином, щоб клопотати потім про більш суворий запобіжний захід для мене, аніж застава», - зазначив Тупицький.

Разом із тим, він не виключає, що вчора в помешканні його тещі у Василькові поліція могла «поставити закладки для прослуховування».

«Вчора я приїхав у Васильків на дачу до будинку моєї тещі, але приїхав наряд поліції і сказав, що нібито подвір’я заміновано. Або вони там зробили якісь закладки, оскільки на місці були оперативні групи, мене на подвір’я не пускали, або це просто хтось похуліганив, або мене хочуть залякати таким чином», - вважає він.

Також «Судово-юридична газета» писала про позови Тупицького та Касмініна до УДО: ОАСК відкрив провадження.

Крім того, ми повідомляли, що у суботу, 27 березня, Президент України Володимир Зеленський скасував укази про призначення суддями КСУ Олександра Тупицького та Олександра Касмініна. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України