Служба в органах місцевого самоврядування: обговорили законопроект

14:36, 13 мая 2021
Напрацювання ляжуть в основу нової редакції Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування».
Служба в органах місцевого самоврядування: обговорили законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За ініціативи НАДС відбулося засідання робочої групи щодо підготовки нової редакції Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування». Про це повідомляє офіційний сайт Агенства.

Під час першої зустрічі голова НАДС Наталія Алюшина представила напрацювання Агентства для обговорення, які ляжуть в основу нової редакції Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування».

«Для НАДС питання служби в органах місцевого самоврядування є одним із ключових, і план законопроєктної роботи Верховної Ради України, а також план пріоритетних дій Уряду на 2021 рік передбачають подання до Парламенту у вересні 2021 року урядового законопроекту «Про службу в органах місцевого самоврядування» в його новій редакції. Тож наша мета створити дієвий документ, який допоможе органам місцевого самоврядування у формуванні сильного та професійного апарату. Разом із тим, ми маємо забезпечити і відповідність одне одному законів України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та «Про державну службу». Перехід між цими двома службами має бути логічний і справедливий», – розповіла Наталія Алюшина.

Разом із тим, голова НАДС зазначила, що такі зустрічі та обговорення мають стати майданчиком консолідації думок і народних депутатів, і представників центральних органів виконавчої влади, Секретаріату Кабінету Міністрів, і Офісу Президента України, а також всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, профспілок, науковців та експертів з міжнародних організацій, проектів технічної допомоги.

«Власне ми усе це робимо для того, щоб удосконалити управління персоналом в органах місцевого самоврядування, закласти європейські принципи служб в ОМС, шляхом прийняття нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», який вже давно на часі. Цим законопроектом передбачається створення правових передумов для підвищення престижності служби в органах місцевого самоврядування та рівного доступу до неї, виключно на основі заслуг», – підсумувала Голова Агентства.

У засіданні взяли участь 30 осіб – членів робочої групи. Попереду в учасників 8 зустрічей, які відбуватимуться на щотижневій основі. Наступна – 13 травня.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Уряд пропонує унормувати, де будуть проходити навчання державні службовці замість реорганізованої Національної академії державного управління при Президентові України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси