Нотаріуси отримають доступ до реєстру територіальної громади Кропивницького

19:33, 21 мая 2021
Можливість нотаріусів самостійно отримувати дані із РТГ підвищує ефективність вчинення нотаріальних дій.
Нотаріуси отримають доступ до реєстру територіальної громади Кропивницького
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Кропивницькому підписано Меморандум про співпрацю між Відділенням Нотаріальної палати України в Кіровоградській області, Південно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції та Кропивницькою міською радою, передає офіційний сайт НПУ.

«Документ передбачає підключення нотаріусів Кіровоградської області до інформаційної системи «Реєстр жителів Кропивницької територіальної громади». Відтак громадяни зможуть безпосередньо у нотаріуса отримати інформацію, необхідну для вчинення нотаріальних дій (посвідчення договорів купівлі-продажу, дарування, реєстрація спадкового майна тощо).

Термін надання адміністративної послуги з моменту запита нотаріуса до РТГ становитиме 5 робочих днів. Надання витягу вартуватиме 0,025% прожиткового мінімуму для працездатних осіб, плата за користування інформацією із РТГ надходитиме в місцевий бюджет.

Можливість нотаріусів самостійно отримувати дані із РТГ підвищує ефективність вчинення нотаріальних дій», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Нацкомісія з цінних паперів не має права порушувати нотаріальну таємницю — НПУ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва