Позов дружини Медведчука про санкції: у КАС ВС триває розгляд справи

17:46, 24 мая 2021
СБУ надіслала на адресу Верховного Суду документи, які підтверджують наявність правових підстав для застосування санкцій до Оксани Марченко.
Позов дружини Медведчука про санкції: у КАС ВС триває розгляд справи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

24 травня 2021 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду продовжив розгляд справи № 9901/74/21 за позовною заявою Оксани Марченко, у якій оскаржено Указ Президента України від 19 лютого 2021 року № 64/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”» у частині введення в дію цього рішення РНБО України, а саме - п. 5 додатка 1, відповідно до якого застосовано санкції до позивачки. Про це повідомляється на сайті ВС.

«Під час судового засідання стало відомо, що Служба безпеки України надіслала на адресу Верховного Суду документи, які підтверджують наявність правових підстав для застосування до позивачки санкцій, відомості у цих документах становлять державну таємницю.

Верховний Суд ухвалою задовольнив клопотання судді, який входить до складу судової колегії, про самовідвід через відсутність у нього доступу до державної таємниці. Адміністративну справу передано для проведення повторного автоматизованого розподілу між суддями Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, які мають доступ та допуск до державної таємниці.

Суд також попередив, що учасники справи мають оформити дозвіл та допуск до державної таємниці, необхідні для подальшого розгляду справи.

З огляду на ці обставини дату наступного судового засідання буде повідомлено додатково», - йдеться у повідомленні.

Ранее мы писали, что Украина ввела санкции против Виктора Медведчука и его супруги Оксаны Марченко. 

Подписывайтесь на наш Telegram-канал и на Twitter, чтобы быть в курсе самых важных событий.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва