У рамках спецоперації затримано учасників злочинної організації на Закарпатті

19:39, 31 мая 2021
Досудове розслідування триває.
У рамках спецоперації затримано учасників злочинної організації на Закарпатті
Джерело фото: gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру семи учасникам злочинної організації за фактами незаконного позбавлення волі, розбоїв, незаконного заволодіння транспортним засобом (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 289 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, мешканець Закарпаття організував стійке ієрархічне об’єднання, яке систематично займалося вчиненням тяжких та особливо тяжких злочинів на території Закарпатської області. Всі учасники злочинної організації місцеві мешканці спортивної статури, які володіють навичками бойових мистецтв та мають авторитет у злочинному середовищі регіону.

Правоохоронці у м. Львові затримали організатора, який прибув рейсом з Турецької Республіки, ще одного координатора – на кордоні з Республікою Польща. Інших учасників затримано в м. Мукачево Закарпатської області.

Також у м. Львові та м. Мукачево проведено 23 обшуки, задіяно 60 екіпажів поліції. Під час обшуків вилучено понад 50 одиниць вогнепальної зброї, 15 одиниць автоматичної зброї, 2 помпові рушниці, 10 пістолетів системи «ПМ», 5 пістолетів «Форт-17», 5 пістолетів «ТТ», 6 гранат, понад 40 магазинів, набої, пристрої для безшумної стрільби. Крім того, виявлено арсенал холодної зброї, тепловізори, радіостанції, gps-трекери, спецодяг та бронежилети, які використовувалися у злочинній діяльності.

За місцем проживання учасників злочинної організації виявлено дорогоцінні швейцарські годинники, золоті прикраси, коштовності, валюту, 6 транспортних засобів, в тому числі преміум класу «Mercedes» та «Audi», які використовувалися під час підготовки та безпосереднього вчинення злочинів, а також наркотичні засоби.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває, перевіряється причетність підозрюваних до вчинення інших злочинів на території України.

Викрито злочинну організацію прокурорами спільно зі слідчими СУ Головного управління Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу працівників карного розшуку головних управлінь Нацполіції в Київській, Львівській і Закарпатській областях.

Раніше «Судово-юридична газета» вже писала, що на Миколаївщині оперативники та спецпідрозділ КОРД припинили «сходку смотрящих».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду