На Рівненщині вилучили майже 500 кг бурштину

20:50, 2 июня 2021
Призначено судову гемологічну експертизу каміння.
На Рівненщині вилучили майже 500 кг бурштину
Джерело фото: gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Рівненська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами екоциду та незаконного видобування, збуту, придбання, зберігання, передачі, перевезення та переробки бурштину (ст. 441, ст. 240-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

В межах досудового розслідування прокурорами спільно з оперативними працівниками Управління СБУ в Рівненській області викрито групу осіб з числа місцевих мешканців, які налагодили схему незаконного видобутку «сонячного каміння» на землях державного фонду на території Вараського району області з його подальшою обробкою та збутом.

В ході комплексу слідчих дій 16 осіб виявлено безпосередньо під час незаконного промислу. На місцях видобутку та в домоволодіннях фігурантів вилучено 30 мотопомп кустарного виробництва, близько 500 кг каміння бурштину, 3 автотранспортні засоби, дві одиниці вогнепальної зброї та чорнові записи.

На даний час вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно, тривають першочергові слідчі (розшукові) дії. Призначено судову гемологічну експертизу каміння.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що СБУ перекрила контрабандний канал збуту бурштину в КНР та країни Близького Сходу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області