Внесено зміни до Загальних правил етичної поведінки державних службовців, документ

14:57, 4 июня 2021
Цей крок допоможе удосконалити та осучаснити правила етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.
Внесено зміни до Загальних правил етичної поведінки державних службовців, документ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство України з питань державної служби повідомило, що наказом від 28 квітня 2021 року № 72-21 внесено зміни до Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Документ оприлюднили на офіційному сайті НАДС.

«Зазначений наказ зареєстрований в Міністерстві юстиції України 20 травня 2021 року за № 668/36290 та опубліковано в Офіційному віснику України (№42).

Внесені до цих Загальних правил зміни, серед іншого, передбачають уточнення професійно-етичних вимог щодо правил поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, виключення зайвих та обтяжливих положень, замість яких включено норми стосовно протидії дискримінації, сексуальним домаганням та забезпечення гендерної рівності серед державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, а також запровадження обов’язку щодо підвищення цифрової грамотності та правил поведінки у цифровому середовищі. Крім того, до зазначених Загальних правил додається новий розділ «Доброчесність», який забезпечує закріплення змісту і принципів цього поняття та певних правил поведінки.

Це важливий крок до удосконалення та осучаснення правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Адже саме поведінка цих осіб і їх ставлення до своїх посадових обов’язків формує довіру суспільства до державних органів і органів місцевого самоврядування та державної служби в цілому», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що оголошено конкурси на нові шість посад державної служби.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва