Коли завіряти договір рухомого майна: пояснення Мін'юсту

19:20, 27 июля 2021
На вимогу особи будь-який правочин за її участю може бути нотаріально посвідчений.
Коли завіряти договір рухомого майна: пояснення Мін'юсту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції повідомляє, коли громадянам необхідно зафіксувати дарування рухомого майна та чи потрібно такий правочин завіряти у нотаріуса.

Відповідно до ст. 208 Цивільного кодексу України, такий договір повинен бути вчинений у письмовій формі. Проте, якщо укладатиметься договір дарування валютних цінностей на суму, яка перевищує 5️0️-кратний розмір неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, то такий правочин вчиняється у письмовій формі й підлягає нотаріальному посвідченню.

Однак згідно з цивільним законодавством, на вимогу фізичної або юридичної особи будь-який правочин за її участю може бути нотаріально посвідчений.

Варто зазначити, що усно вчинятися можуть правочини, котрі повністю виконуються сторонами у момент їх вчинення, за винятком правочинів, які підлягають нотаріальному посвідченню та (або) державній реєстрації, а також правочинів, для яких недодержання письмової форми має наслідком їх недійсність.

Також «Судово-юридична газета» писала про набуття у власність нерухомого майна, придбаного на електронних торгах: висновок Великої Палати ВС.

Додамо, що ми повідомляли про обрання способу захисту порушеного права власності: практичні аспекти ухвалення судових рішень.

Крім того, ми повідомляли про реєстрацію права власності на нерухоме майно: Велика Палата ВС висловила позицію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде