Суд розблокував припис НАЗК: агентство знову вимагає звільнити Вітренка з Нафтогазу

16:49, 4 августа 2021
Шостий апеляційний адмінсуд задовольнив апеляційну скаргу НАЗК та скасував ухвалу ОАСК, якою було зупинено дію припису НАЗК до Кабінету Міністрів.
Суд розблокував припис НАЗК: агентство знову вимагає звільнити Вітренка з Нафтогазу
Джерело фото: LIGA.net
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Припис НАЗК до Кабміну про незаконне призначення керівника НАК «Нафтогаз України» підлягає виконанню — апеляційний суд скасував ухвалу ОАСК про зупинення дії припису», повідомив голова НАЗК Олександр Новіков, передає пресслужба НАЗК.

3 серпня 2021 року Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу НАЗК та скасував ухвалу ОАСК, якою було зупинено дію припису НАЗК до Кабінету Міністрів України.

У приписі НАЗК вимагало від уряду скасувати пункти 8 та 9 розпорядження Кабміну № 370-р та вирішити питання щодо припинення строку дії контракту з головою правління НАК «Нафтогаз України» Юрієм Вітренком.

«У зв’язку з рішенням суду припис НАЗК до Кабміну щодо незаконного призначення голови правління НАК «Нафтогаз України» підлягає виконанню», — зазначив Новіков.

Як повідомляє пресслужба НАЗК,  однією із підстав ініціювання справи стала начебто відсутність можливості скасування Урядом пунктів 8 та 9 згаданого розпорядження.

Саме тому О. Новіков направив до Кабміну лист, у якому пояснюється, що закон передбачає конкретний механізм для виконання припису. Для цього необхідно скликати засідання Уряду та ініціювати розгляд таких питань:

1. Скасування як незаконних пунктів 8 та 9 розпорядження Уряду № 370-р. Скасування п. 9 вказаного розпорядження вимагається виключно в частині підписання контракту з головою правління НАК «Нафтогаз України», оскільки саме його укладення здійснено з порушенням ст. 26 Закону України «Про запобігання корупції»;

2. Припинення дії контракту з головою правління НАК «Нафтогаз України» як незаконного.

«НАЗК готове надавати консультаційну підтримку у виконанні припису. Наш пріоритет — забезпечити дію Закону України «Про запобігання корупції». Усі органи влади, усі громадяни зацікавлені, щоби в Україні справді працював принцип верховенства права. Адже лише за цієї умови зможемо побудувати справедливе суспільство та сильну економіку», — додав Голова НАЗК.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, з ким та чому судиться керівник Нафтогазу. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду