АПВУ відкрила власний Реєстр приватних виконавців України

15:20, 5 августа 2021
Реєстр запрацював 4 серпня.
АПВУ відкрила власний Реєстр приватних виконавців України
Джерело фото: АПВУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Асоціація приватних виконавців України повідомила про відкриття власного Реєстру приватних виконавців. Про це повідомила пресслужба АПВУ.

Реєстр запрацював з 4 серпня на офіційному вебсайті Асоціація приватних виконавців України.

«В ЧОМУ ЙОГО ВІДМІННІСТЬ ВІД АНАЛОГІЧНОГО РЕЄСТРУ НА САЙТІ МІН’ЮСТУ?

Реєстр приватних виконавців України відповідає даним Єдиного реєстру приватних виконавців України, база даних також розподілена за відповідними виконавчими округами, проте для зручності користувачу запропонована географічна карта з посиланнями на відповідні сторінки. Це робить пошук приватних виконавців легким, зручним і дає можливість боржникам та стягувачам заочно познайомитися з виконавцем, оскільки до більшості записів тепер додаватиметься його фото.

ЧОМУ АПВУ ВИРІШИЛА СТВОРИТИ ВЛАСНИЙ РЕЄСТР?

Єдиний реєстр приватних виконавців України на сайті Міністерства юстиції України має численні недоліки і помилки. АПВУ безліч разів зверталася до Мін’юсту та ДП «НАІС» Національні інформаційні системи з проханням їх виправити, проте реальних результатів це не дало:регулятор і «НАІС» досі так і не впоралися із завданням забезпечення коректної роботи реєстру. Зокрема, поширеною проблемою ЄРПВУ залишається помилка у пошуковій видачі приватних виконавців за критерієм виконавчого округу міста Києва, яка досі не усунена.

Тому Асоціація приватних виконавців України, як незалежна некомерційна професійна організація, прийняла рішення відкрити Реєстр приватних виконавців України на своєму офіційному вебсайті», — зазначили в АПВУ.

«Реєстр приватних виконавців на офіційному вебсайті АПВУ – це вагомий крок для незалежності спільноти і популяризації професії приватного виконавця в Україні. На превеликий жаль, змушені констатувати нинішній незадовільний стан роботи Єдиного Реєстру приватних виконавців України, який веде Міністерство юстиції, а його функціонування забезпечується ДП «НАІС». Оформлення ЄРПВУ застаріле, незручне для громадян, функціонал представлення кожного приватного виконавця залишається обмеженим. Радий, що Асоціації вдалося знайти альтернативне рішення за максимально короткий строк і власними силами,» - прокоментував запуск Реєстру голова АПВУ Віталій Чепурний.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Раді зареєстрували законопроект про виконавче провадження.

Також ми писали, якою буде дисциплінарна відповідальність приватних виконавців після прийняття нового закону.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки