Відправляли жінок за кордон: на Донеччині заблокували канал торгівлі людьми

19:30, 5 августа 2021
Організатора міжнародного каналу торгівлі людьми затримано, ним виявися громадянин Вірменії.
Відправляли жінок за кордон: на Донеччині заблокували канал торгівлі людьми
Джерело фото: dn.npu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Правоохоронці врятували жінок. На момент затримання, зловмисники переправляли за кордон двох українок, мешканок Донецької області, повідомляє пресслужба Нацональної поліції Донецької області.

Поліцейські встановили, що у липні цього року 38-річний громадянин Вірменії за попередньою змовою з невстановленою особою організував злочинну схему відправки жінок до Афін для заняття проституцією.

Чоловік підшукував та вербував мешканок Маріуполя, користуючись їх тяжким матеріальним становищем. Зловмисник переконував дівчат у вигідності «роботи», пропонував високий заробіток, гідні умови проживання та харчування. За обіцянками вербувальника, за годину надання інтимних послуг жінки мали отримувати від 50 доларів США.

Після отримання згоди від двох жінок фігурант оплатив їм оформлення всіх необхідних документів та переїзд до Грецької Республіки. Таким чином він втягував маріупольчанок у борги, бо ці гроші вони повинні були відпрацювати за кордоном.

Організатор особисто зустрів дівчат у Києві та супроводив до автобусу, що здійснює міжнародні перевезення. У цей момент його було затримано правоохоронцями в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Іноземцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Київщині група осіб переправляла українців на роботу наркодилерами до РФ.

Також ми повідомляли, чи законно приймати на роботу неповнолітніх.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду