Удосконалення системи військової освіти та науки: Рада підтримала законопроект

14:49, 7 сентября 2021
Документ розроблено з метою вдосконалення освітнього процесу у вищих військових навчальних закладах, військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти, військових наукових установах.
Удосконалення системи військової освіти та науки: Рада підтримала законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 5641 «Про внесення змін до деяких законів України щодо військової освіти та науки». Про це йдеться на сайті ВР.

Метою проекту Закону є вдосконалення освітнього процесу та наукової і науково-технічної діяльності у вищих військових навчальних закладах (далі - ВВНЗ) (закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання), військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти (далі - ВНП ЗВО), військових наукових установах (далі - НУ), підвищення якості підготовки військових фахівців.

Законопроектом передбачається внести зміни до Законів України «Про освіту», «Про вищу освіту» та «Про наукову і науково-технічну діяльність». Зокрема, пропонується надати особливі повноваження державним органам, до сфери управління яких належать ВВНЗ, ВНП ЗВО та НУ, в частині управління ВВНЗ, ВНП ЗВО та НУ, встановлення прав та обов’язків науково-педагогічних, наукових працівників, вимог до нормативів чисельності здобувачів освіти на одну посаду науково-педагогічного працівника у ВВНЗ та ВНП ЗВО, особливостей відображення інформації про ВВНЗ та ВНП ЗВО в Єдиній державній електронній базі з питань освіти, визначити нові рівні військової освіти, а також узгодити норми зазначених законів зі спеціальними законами України у сферах національної безпеки і оборони.

Раніше ми писали, що Рада прийняла закон щодо організації пасажирських перевезень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.  

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва