Українці отримали якісний мобільний інтернет

12:30, 8 октября 2021
Відтепер швидкість завантаження файлів для користувача буде не менше 2 мегабіт за секунду, а їх відправки — не менше 0,5 мегабіт за секунду.
Українці отримали якісний мобільний інтернет
Джерело фото: Мінцифра
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що цього тижня в Україні вперше встановили технічні показники якості мобільного інтернету, затверджені Держспецзв’язку. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Розвиваємо мережу 4G і встановлюємо стандарти якості моніторингу мобільного інтернету. Це дозволить зробити так, щоб більше не було ситуацій, коли потрібно шукати місце з нормальним інтернетом.

До того ж, місто чи село вважатиметься покритим, тільки якщо зв’язок буде доступний мінімум на 65% території. Адже в кожного оператора було своє розуміння якісного зв’язку.

Цього тижня в Україні вперше встановили технічні показники якості мобільного інтернету, затверджені Держспецзв’язку. Відтепер швидкість завантаження файлів для користувача буде не менше 2 мегабіт за секунду, а їх відправки — не менше 0,5 мегабіт за секунду.

Таке рішення призведе до необхідності вкладати додаткові кошти в будівництво базових станцій. Це означає, що кожен споживач за будь-яких умов може розраховувати на мінімальний, але достатньо якісний рівень з'єднання, навіть на околиці міста.

Це сприятиме розвитку мереж, покращенню якості послуг для українців, а також підвищенню конкуренції між операторами. Враховуючи стрімкий розвиток 4G в останні роки, чіткі та єдині для всіх стандарти стали вкрай необхідні», — сказано у повідомленні.

Раніше у  парламенті зареєстрували законопроект, спрямований на захист цифрового контенту, який розповсюджується за гроші.

Також нам стало відомо, які проекти готує Мінцифра.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді