Кабмін врегулював питання оплати праці посадових осіб та працівників Держмитслужби

19:44, 21 октября 2021
Постановою передбачено встановлення посадових окладів посадових осіб та працівників митних органів.
Кабмін врегулював питання оплати праці посадових осіб та працівників Держмитслужби
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

20 жовтня 2021 р. за ініціативи Міністерства фінансів Уряд прийняв постанову «Деякі питання оплати праці посадових осіб та працівників митних органів», яка врегульовує питання оплати праці посадових осіб та працівників Держмитслужби на постійній основі. Про це інформує урядовий портал.

«Прийнятою сьогодні постановою Уряду передбачено встановлення посадових окладів посадових осіб та працівників митних органів. Також встановлено оклади спеціалістів Держмитслужби, які займаються розробкою IT-продуктів для митних органів, що дозволить залучати дійсно висококваліфікованих фахівців. Посадові оклади митників будуть визначатись з прив‘язкою до прожиткових мінімумів для працездатних осіб», – зазначив заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Довідково

Суть та юридичний аспект питання: 20 жовтня опубліковано Закон № 1807, згідно з яким стаття 26 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» втратила чинність.

До сьогодні посадові оклади митників були визначені постановою Кабінету Міністрів від 24.04.2020 № 310 «Питання оплати праці посадових осіб та працівників Державної митної служби», яка приймалась Урядом лише на 2020 рік та застосовувалася у 2021 році виключно через норми статті 26 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», якою зарплати всіх державних службовців були обмежені рівнем 2020 року. Таким чином, протягом часу дії статті 26 Закону про Держбюджет на 2021 рік була відсутня можливість приймати рішення щодо інших умов оплати праці державних службовців у 2021 році.

Також уряд схвалив зміни до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита.

Крім того, «Судово-юридична газета» писала, що Рада хоче внести зміни до Митного кодексу України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва