НАЗК оновило порядок повідомлення про відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті

18:19, 1 декабря 2021
Повідомлення про відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті подається лише через Реєстр декларацій в електронній формі.
НАЗК оновило порядок повідомлення про відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що з 1 грудня змінюється Порядок повідомлення про відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті. Про це йдеться у пресслужбі НАЗК.

«Тепер повідомлення про відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті подається лише через Реєстр декларацій в електронній формі.

Паперову копію подавати до НАЗК не потрібно.

Нагадуємо вам, якщо ви або член вашої сім’ї відкрили валютний рахунок в установі банку-нерезидента, то про це потрібно повідомити протягом 10 днів з дня, коли ви або член вашої сім’ї відкрили такий рахунок або з дня, коли вам стало відомо чи повинно було стати відомо про відкриття такого рахунка членом сім’ї.

Крім того:

— Якщо ви відкрили кілька рахунків в одному банку-нерезиденті протягом одного дня, ви подаєте лише одне повідомлення, де вказуєте ці рахунки та місце знаходження банку-нерезидента.

— Якщо протягом дня ви відкрили кілька рахунків в різних банках-нерезидентах або ж в одному, але разом із членом вашої родини, то повідомлення повинні бути подані окремо (щодо кожного банку або окремої особи).

— Повідомлення подається незалежно від того перебуває посадовець в Україні чи за її межами.

З оновленим Порядком інформування НАЗК про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента можна ознайомитися за посиланням», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що НАЗК у 2021 році перевірило цілих 806 декларацій.

Додамо, Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що у 2022 році декларанти подаватимуть декларації, форма яких була оновлена. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України