Катарські інвестори модернізують готель «Україна»

13:28, 14 декабря 2021
Також домовлено про створення Університету гостинності, який має стати частиною «Президентського університету».
Катарські інвестори модернізують готель «Україна»
Джерело фото: Міністерство інфраструктури України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

13 грудня Міністерство інфраструктури України підписало меморандум про взаєморозуміння з катарським інвестором Al Rayyan Tourism Investment Co. W.L.L щодо залучення інвестицій у модернізацію ДП «Готель «Україна». Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Наступного року туристична галузь отримає рекордні видатки як для розвитку інфраструктури, так і для просування України у світі. 

Створення пільгових умов для підприємців у галузі та залучення іноземних інвесторів — логічний крок для підвищення ефективності державних інвестицій.

Наші партнери з Катару мають успішний досвід масштабних проектів у готельному бізнесі у різних куточках світу. Київ заслуговує на готельні комплекси світового рівня.

Також було домовлено про створення Університету гостинності. Спільно з інвесторами ми створимо умови не лише для розвитку інфраструктури, але й людського капіталу. Нова освітня установа має стати частиною «Президентського університету», адже йдеться про інноваційні підходи та залучення найкращого світового досвіду», — розповів Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Серед напрямів співробітництва міністерства та інвестора:

  • реалізація спільних проектів у галузі туризму;
  • обмін досвідом щодо розвитку готельного бізнесу;
  • розробки концепції та перспективних планів розвитку готелю. 

У планах — проведення будівельних робіт та переобладнання  готелю «Україна» за кошти приватного інвестора.

Меморандум про співпрацю та взаєморозуміння, який передбачає відкриття Університету гостинності в Україні був підписаний Державним агентством розвитку туризму з Міжнародною освітньою компанією Al Rayyan W.L.L. Базові принципи майбутнього освітнього простору — залучення сучасних методик навчання, використання цифрових інструментів та імплементація успішного міжнародного  досвіду у галузі гостинності.

«Наразі в Україні нараховується 120 вищих навчальних закладів, які готують бакалаврів за спеціальністю 242 «Туризм» та 75 закладів, які готують за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанний бізнес».

Загалом у 2021 році ці заклади випустили близько 2,5 тисяч працівників за спеціальністю туризм та 2,5 тисячі за спеціальністю готельно-ресторанна справа. Однак ми розуміємо, що на сьогодні галузь потребує зміни підходів і адаптації навчальних програм і кваліфікаційних стандартів до реалій сьогодення і вимог ринку.

Підписання Меморандуму сприятиме відкриттю нового та сучасного Університету гостинності в Україні, підвищення рівня освіти в туристичній галузі, що сприятиме збільшенню кількості кваліфікованих працівників та дасть потужний поштовх для розвитку туризму загалом», — розповіла Мар’яна Олеськів,  Голова Державного агентства розвитку туризму України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, на якій стаді знаходиться реалізація Президентського університету.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва