Отримання екскерівником Укравтодору хабаря: до суду скерували обвинувальний акт

16:15, 21 декабря 2021
У межах розслідування викрито факти отримання колишнім керівником Укравтодору неправомірної вигоди за вчинення дій в інтересах суб’єктів господарювання, які брали участь у тендерних процедурах.
Отримання екскерівником Укравтодору хабаря: до суду скерували обвинувальний акт
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Обвинувальний акт щодо колишнього виконувача обов’язків керівника Укравтодору скеровано до суду. Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та детективами Національного антикорупційного бюро України, у складі спільної слідчої групи з Окружною прокуратурою Варшави та Центральним антикорупційним бюро Республіки Польща здійснювалось документування протиправної діяльності колишнього виконувача обов’язків керівника Укравтодору.

Про це повідомляє пресслужба САП.

У межах розслідування викрито факти отримання колишнім керівником Укравтодору неправомірної вигоди за вчинення дій в інтересах суб’єктів господарювання, які брали участь у тендерних процедурах.

Правоохоронні органи України та Республіки Польща спільно вжили заходів для зібрання належної доказової бази щодо фігурантів неправомірних дій.

Як наслідок, кажуть у САП, у липні 2020 року обома державами проведено спецоперацію щодо затримання колишнього керівника Укравтодору та його співучасників на території Республіки Польща.

«В подальшому посадовцю повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України та за відповідними статтями Кримінального кодексу Республіки Польща.

Щодо підозрюваного було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», - зазначають у САП та додають, що одночасно на території України та Республіки Польща ініційовано притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, які надавали неправомірну вигоду, а також були пособниками в її отриманні.

«Після виконання необхідних слідчих (розшукових) дій на території України кримінальне провадження щодо колишнього очільника Укравтодору було передано у порядку перейняття до компетентних органів Республіки Польща, у зв’язку з неможливістю екстрадиції останнього до України.

21.12.2021 Окружною прокуратурою Варшави завершено розслідування у відповідному кримінальному провадженні та скеровано обвинувальний акт щодо колишнього керівника Укравтодору та інших осіб до суду», - кажуть у пресслужбі.

При цьому в Україні на даний час також завершено розслідування щодо бенефіціарного власника одного із суб’єктів господарювання, який підозрюється за ч. 4 ст. 369 КК України у наданні неправомірної вигоди колишньому керівнику Укравтодору та відповідної юридичної особи.

На даний час сторона захисту ознайомлюється із матеріалами досудового розслідування, після чого буде вирішено питання про скерування обвинувального акту до суду.

Також «Судово-юридична газета» писала про справу Укравтодору щодо хабаря: завершено розслідування стосовно одного з підозрюваних.

Крім того, ми розповідали, що що назначений новий голова Укравтодору.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України