Справа Укравтодору щодо хабаря: завершено розслідування стосовно одного з підозрюваних

17:30, 22 сентября 2021
Стороні захисту відкрито матеріали.
Справа Укравтодору щодо хабаря: завершено розслідування стосовно одного з підозрюваних
Джерело фото: НАБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє, що НАБУ і САП завершили розслідування стосовно бенефіціара групи компаній, що здійснюють свою діяльність у сфері дорожнього господарства на території України, який підозрюється в наданні колишньому в.о. голови «Укравтодору» неправомірної вигоди.

За результатами діяльності спільної слідчої групи України та Республіки Польща, прийнято рішення про достатність зібраних доказів для завершення досудового розслідування за фактом надання колишньому керівнику Укравтодору неправомірної вигоди.

22 вересня матеріали слідства відкрито стороні захисту та представнику юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження.

У цьому кримінальному провадженні один з кінцевих бенефіціарних власників групи компаній, що здійснюють свою діяльність у сфері дорожнього господарства на території України, підозрюється у наданні колишньому виконувачу обов’язків Голови Укравтодору неправомірної вигоди у розмірі 70 200 Євро та 575 тис. дол. США.

Неправомірна вигода надавалась для того, щоб колишній керівник Укравтодору здійснював оплату за проведені компанією дорожні роботи, погоджував відтермінування здачі робіт та не вживав заходів щодо розірвання договірних відносин.

Доказова база у вказаному кримінальному провадженні збиралась у межах діяльності міжнародної слідчої групи у складі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного антикорупційного бюро України, Окружної прокуратури Варшави та Центрального антикорупційного бюро Республіки Польща. 

Попередньо у 2020 році на території Республіки Польща затримано колишнього керівника Укравтодору, якому повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди за законодавством України та Республіки Польща.

У зв’язку із неможливістю видачі вказаної особи в Україну кримінальне провадження було передано для його завершення компетентним органам Республіки Польща.

Також «Судово-юридична газета» писала, що назначений новий голова Укравтодору.

Крім того, ми повідомляли про те, що Укравтодор збільшить витрати на ремонт доріг у 2022 році.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси