З наступного року медзаклади вестимуть облік споживання антибіотиків

18:21, 22 декабря 2021
Нововведення вступлять в силу 1 січня 2022 року.
З наступного року медзаклади вестимуть облік споживання антибіотиків
Джерело фото: policlinic4.kz
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 1 січня 2022 року заклади охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу, розпочнуть вести облік загального споживання антимікробних препаратів із груп спостереження та резерву протягом року, – повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України.

Моніторингу підлягатимуть такі препарати:

  • Антибіотики групи спостереження, призначені для лікування бактеріальних інфекцій у якості першої та другої лінії терапії.

«Надмірне та нераціональне використання цих препаратів призводить до розвитку антибіотикорезистентності та змушує лікарів призначати антибіотики з групи резерву», – наголосили в ЦГЗ.

  • Антибіотики групи резерву, призначені для лікування вкрай тяжких бактеріальних інфекцій, коли інші антибіотики зазнали невдачі.

«Якщо ми втратимо дієві антибіотики, то в майбутньому не зможемо лікувати бактеріальні інфекції. Для того, щоби зберегти ефективність антибіотиків — ми маємо відмовитися від надмірного та нераціонального їхнього використання», – наголосили в ЦГЗ.

Також «Судово-юридична газета» розповідала, що стало відомо, скільки грошей витратила держава на лікування одного пацієнта з коронавірусом.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України