636 кримінальних проваджень за 2021 рік: у ДБР прозвітували щодо боротьби з контрабандою на кордонах

19:39, 11 января 2022
Бюро продовжує проводити операцію з викорінення корупційних та контрабандних схем на кордонах.
636 кримінальних проваджень за 2021 рік: у ДБР прозвітували щодо боротьби з контрабандою на кордонах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне бюро розслідувань спільно з прикордонною та митною службами України систематично проводить організаційні та слідчі дії з протидії незаконному переміщенню товарів через кордон. Саме контрабанда призводить до втрат державного бюджету в особливо великих розмірах.

Як повідомляє пресслужба ДБР, на виконання рішень РНБО щодо боротьби з контрабандою робота проводитися системно і триватиме доти, поки всі суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності не почнуть працювати чесно.

«ДБР викорінюватиме тіньові схеми, незважаючи на масовану медійну атаку з боку окремих ЗМІ та блогерів на Бюро та його Територіальні управління.

Ми і надалі в межах повноважень перевірятимемо всі експортні та імпортні операції щодо товарів широкого вжитку та нафтопродуктів. Для цього будуть залучатись не лише ресурси ДБР, а й всі наявні ресурси прикордонної та митної служб», - кажуть у Бюро.

Так, у 2021 році ДБР здійснювало розслідування у 636 кримінальних провадженнях у сфері порушень митного контролю.

Тільки у 2021 році ДБР розпочало 308 кримінальних проваджень щодо таких злочинів, повідомлено 124 підозри. До суду направлено 106 кримінальних проваджень відносно 124 осіб, за якими сума встановлених збитків складає 175,6 млн гривень.

Злочини, пов’язані із незаконним переміщенням товарів через митний кордон, зазвичай стають можливими за участі посадовців державних органів.

«За результатами роботи ДБР минулого року 102 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення у сфері митного контролю, серед них 71 особа – працівники Державної митної служби, а 23 особи – працівники Державної прикордонної служби. Крім того, до суду направлено обвинувальні акти стосовно 105 посадовців, 1 з яких працівник прокуратури», - підсумовують у Бюро.

Також «Судово-юридична газета» писала, що на Черкащині іноземець оригінально перевозив контрабанду: близько 1 кг кокаїну у власному організмі.

Додамо, що через Харківську митницю намагалися провезти наркотики в одязі майже як у фільмах.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді