Заступник начальника відділу Офісу Генпрокурора спійманий «на гарячому»: детективи НАБУ викрили шахрайство на $150 тисяч

16:44, 13 января 2022
Заступник начальника відділу запропонував підприємцеві допомогу за винагороду.
Заступник начальника відділу Офісу Генпрокурора спійманий «на гарячому»: детективи НАБУ викрили шахрайство на $150 тисяч
Джерело фото: gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та за сприяння Генеральної інспекції Офісу Генпрокурора детективи НАБУ викрили та повідомили про підозру заступнику начальника одного з відділів Офісу Генпрокурора та фізичній особі-посереднику у підбурюванні до надання неправомірної вигоди та шахрайстві (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України). Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, заступник начальника відділу запропонував підприємцеві за винагороду допомогти із закриттям кримінального провадження, процесуальне керівництво в якому здійснювали прокурори Офісу Генпрокурора, а слідство – ДФС.  А також повернути вилучене під час обшуків майно: комп’ютерну техніку та автівки Mercedes-Benz S400 CDI, Porshe Macan GTS, Bentley Continеntal GT, Land Rover Range Rover.

Працівник прокуратури запропонував бізнесмену надати йому 100 тис. дол США нібито для подальшої передачі керівництву Офісу Генпрокурора. У подальшому він збільшив суму неправомірної вигоди до 150 тис. дол США. До протиправних дій також залучив посередника.

Наразі здійснюються обшуки за місцями проживання, роботи та в інших приміщеннях, якими користуються підозрювані. Слідчі дії для встановлення всіх ймовірних учасників злочину тривають.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що прокурор приховав дисциплінарне стягнення, щоб здобути премію за добру роботу.

Також Рахункова палата перевірила, куди Мінкульт та Держкіно поділи державні кошти на зйомки фільмів та патріотичних серіалів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва