Година запитань до Уряду: Рада проводить засідання, онлайн-трансляція

10:00, 28 января 2022
Депутати заслухають міністрів та закриють сесію.
Година запитань до Уряду: Рада проводить засідання, онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 28 січня, проходить чергове пленарне засідання Верховної Ради. Про це йдеться на порталі парламенту.

Засідання розпочнеться «годиною запитань до Уряду», під час якої народні депутати заслухають інформацію Міністра оборони щодо ситуації на українсько-російському кордоні; Міністра охорони здоров'я щодо подолання пандемії коронавірусу та Прем'єр-міністра України щодо енергетичної безпеки України.

О 12.00 розпочнеться оголошення депутатських запитів.

На 12.30 заплановано закриття шостої сесії Верховної Ради України ІХ скликання.


12:31 Голова Верховної Ради України закрив шосту сесії.

У сесійній залі прозвучав Державний Гімн України.

Чергова сьома сесія Верховної Ради України дев’ятого скликання розпочнеться у понеділок, 1 лютого.


12:30 Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зазначив, що сьогодні останнє пленарне засідання шостої сесії і подякував народним депутатам за роботу.


12:15 Народні депутати не підтримали пропозицію народного депутата Михайла Цимбалюка щодо внесення змін до порядку денного засідання щодо надання можливості народним депутатам виступити в «Різному».

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк повідомила, що протягом цього пленарного тижня народними депутатами було внесено 106 запитів, із них до Президента України - 6 депутатських запитів, до органів Верховної Ради - 1, до Кабінету Міністрів - 56, до керівників інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування - 37, до керівників підприємств, установ і організацій, розташованих на території України 6 запитів народних депутатів. За її словами, з минулого пленарного тижня залишились 29 депутатських запитів. Всього для оголошення внесено 135 депутатських запитів.

Олена Кондратюк оголошує депутатські запити.


11:50 Прем’єр-міністр і члени Кабінету Міністрів відповіли на запитання депутатських фракцій і груп щодо: забезпечення стабільної виплати зарплат шахтарям; ймовірної закупівлі Урядом України вугілля в Російській Федерації; реагування силових структур на мирні акції протесту; міжнародної допомоги, яку може отримати Україна найближчим часом; фінансування армії; формування сил територіальної оборони; створення кібервійськ; військового обліку жінок; телефонної розмови між президентами США і України, яка відбулася 27 січня; реалізації ракетної програми України і участі в ній дніпровських підприємств; високого рівня смертності від коронавірусу в Україні; стимулювання вакцинування населення від COVID-19; вакцинації дітей віком від 5 до 12 років; виконання державних оборонних замовлень у 2021 році; компенсації регіонам забезпечення стримування тарифів на енергоресурси для населення; наявності в Уряду пакету заходів для підтримки бізнесу і стримування зростання цін; ставлення Кабінету Міністрів до відтермінування штрафів для ФОПів за невикористання РРО; стану енергетичної системи країни і застосування аварійної підтримки країн-сусідів; виконання і фінансування програми термомодернізації житлових будинків; урядового контролю за цінами на продукти харчування і пальне; будівництва прикордонних інспекційних пунктів; виконання постанови про повернення пільгових тарифів на електроенергію для жителів 30-кілометрової зони біля АЕС; виплати атомної субвенції регіонам; забезпечення належного рівня зарплат для працівників поліції та інших підрозділів МВС; підготовки української збірної до зимових Олімпійських ігор; причини відкликання законопроекту про основи державної політики перехідного періоду; розуміння терміну колабораціонізм.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.


10:50 Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль виступає з доповіддю щодо енергетичної безпеки України.

На початку виступу Денис Шмигаль висловив співчуття родинам та близьким загиблих внаслідок трагедії у Дніпрі. Він запевнив, що вже дані доручення вивчити причини такої ситуації з метою запобігання виникненню таких трагедій у майбутньому.

Денис Шмигаль поінформував про поточну ситуацію з проходженням опалювального сезону та стратегічні кроки, які здійснює Уряд для посилення енергетичної безпеки України, а також трансформації української енергетичної системи.

Зокрема, він наголосив: «Енергетична система працює стабільно. Всі споживачі забезпечені електроенергією. Жодних віялових відключень у 2021-2022 роках не було і не передбачається. Ми маємо достатні запаси енергоресурсів аби стабільно пройти цей опалювальний сезон».


10:41 З інформацією щодо подолання пандемії коронавірусу виступає Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.


10:26 Урядовець на початку виступу подякував Парламенту за ухвалені учора закони:

ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо офіційної кредитної підтримки розвитку спроможностей Військово-Морських Сил Збройних Сил України та про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення завдань та основ підготовки і ведення національного спротиву.

Олексій Резніков зазначив, що реалізація Рамкової угоди дозволить за два-три роки підвищити спроможності українського флоту.

Зважаючи на пандемію коронавірусу, Міністр повідомив, що у Міністерстві оборони та Збройних силах повністю вакциновані понад 96,3% військовослужбовців та працівників. Розпочато процес бустерної вакцинації. Командування медичної служби тримає ситуацію на контролі.

Олексій Резніков детально поінформував народних депутатів щодо основної загрози з боку Російської Федерації та наших дій.


10:20 Головуючий повідомив, що у засіданні беруть участь Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та члени Кабінету Міністрів.

Руслан Стефанчук повідомив, що учора на пленарному засіданні було прийнято рішення щодо проведення «години запитань до Уряду» з 10-ї до 12-х години. За пропозицією депутатських фракцій і груп народні депутати заслухають інформацію Міністра оборони щодо ситуації на українсько-російському кордоні; Міністра охорони здоров'я щодо подолання пандемії коронавірусу та Прем'єр-міністра України щодо енергетичної безпеки України.

Головуючий надав слово для виступу Міністру оборони Олексію Резнікову.


10:05 Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук відкрив пленарне засідання.

Руслан Стефанчук зазначив, що сьогодні відзначається 30 років з дня затвердження Верховною Радою України Державного Прапора України - національного прапора, що складається з двох смуг: верхньої синього кольору, нижньої жовтого кольору. «Синьо-жовтий прапор уособлює любов українського народу до рідної землі і споконвічне прагнення до миру, праці і краси. Державний прапор - є символом свободи, незалежності і державотворення, втіленням честі та єдності. Слава Україні!», - наголосив Руслан Стефанчук.

Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Дмитро Разумков.


Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада прийняла за основу законопроект щодо визначення критичних сховищ газу.

Також Рада удосконалила порядок розроблення, прийняття та впровадження авіаційних правил.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України