Хто не потраплятиме під призов з 2024 року: деталі від Міноборони

15:31, 2 февраля 2022
У Міністерстві підготували бачення моделі, на першому етапі якої призов зберігається, проте вводиться короткострокова військова підготовка.
Хто не потраплятиме під призов з 2024 року: деталі від Міноборони
Джерело фото: president.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Міністерстві оборони України повідомили, що з 1 січня 2024 року в Україні планують замінити військовий призов на короткотривалу інтенсивну підготовку.

Так, у Міністерстві підготували бачення моделі, на першому етапі якої призов зберігається, проте в якості альтернативи вводиться короткострокова (3-4 місяці) інтенсивна військова підготовка.

«Пройшовши таку підготовку, молоді люди не потраплятимуть під призов. Натомість вони отримають базові військові навички. З 1 січня 2024 року ми плануємо повністю замінити призов на короткотривалу інтенсивну підготовку, поступово збільшуючи обсяги залучених і підтримуючи їхні навички шляхом періодичних тренувань та зборів. На сьогодні вже є розрахунки та обґрунтування різних моделей виконання Указу», - каже міністр оборони Олексій Резніков.

Також зазначається, що для реалізації зазначених кроків Уряд найближчим часом запропонує пакет необхідних законопроектів і підзаконних актів.

«Ми сподіваємся на єдність українського парламенту у цих питаннях» — відзначив Олексій Резніков.

Також «Судово-юридична газета» писала, що оприлюднили текст указу Зеленського про збільшення чисельності ЗСУ на 100 тисяч осіб.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber  та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області